به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
روزنامه آفتاب یزد از قول سیدمهدی حسینی نوشت: اعتقاد بنده بر این است که دولت خودش نیز در این مسئله افزایش قیمت ارز نقش داشت و به نوعی شروعکننده افزایش نرخ ارز بود و لااقل نسبت به آن بیمیل نبود و البته شاید کمی حسابنشده وارد این مقوله شد و شاید به دلیل گرفتاریهای مالی که دولت داشت و به دلیل کسری بودجه قابل توجه گوشهچشمی به این اضافه درآمد ارزی نیز داشت.
پیش از این هم چنین روشهایی مسبوق به سابقه بوده به عنوان مثال زمانی ممکن است بانکها از افزایش نرخ ملک استقبال کنند تا نرخ اموال مازاد و وثایق ملکی که در گرو بانکها است افزایش یابد و نتیجه آن در ترازنامه بانک انعکاس یابد. به همین جهت ممکن است بخواهند با تعدیل نرخ ریال در برابر دلار بخشی از بحرانهای مالی که در بخش بدهیهای بانکی، مسکن و بازنشستگی وجود دارد را پوشش دهند که البته بهزعم بنده دولت درست وارد این بحران نشده است و مشکلاتی به وجود آمد.
این مدیر صنعت نفت کشور در ادامه افزود، قطعاً افزایش قیمت دلار به معنای افزایش درآمد دولت است و این نتیجه طبیعی از این مسئله استنباط میشود، دولت نیز مانند هر صادرکننده دیگری ممکن است تمام یا بخشی از دلار حاصل از فروش نفت را در بازارهای داخلی عرضه نماید، دولت هم درآمدش را به ریال تبدیل میکند و مانند هر صادرکننده دیگری از افزایش نرخ دلار سود میبرد. صادرکنندگان ما برنده اصلی افزایش نرخ دلار بودند مانند پتروشیمیها، مانند فولادیها و دولت نیز به عنوان بزرگترین صادرکننده کشور در راس این صادرکنندگان بیشترین نفع را برده است.
این البته یک بعد قضیه است و ابعاد دیگر قضیه البته آثار این مسئله بر همه اعضاء و جوارح کشور است که مسئولیت آن بیش از همه برعهده دولت است.
حسینی در مورد تزریق ارز پتروشیمیها به صورت قطرهچکانی و تلاش آنها برای گران کردن کالایشان که تاثیر بسیاری بر بازار گذاشته است گفت: پتروشیمیها در حال حاضر درآمد ارزی بسیار خوبی دارند و این ارزها را باید بیاورند در داخل کشور. خوراکی که پتروشیمیها میگیرند، مستقیم از وزارت نفت خریداری میشود، اگر قرار باشد که پتروشیمیها با نرخ ۳۸۰۰ تومان و ۴۰۰۰ تومان خوراک بخرند و آن را با نرخ دلار آزاد در بازار عرضه کنند که این منطقی نیست، وزیر نفت میتواند به جای عزل مدیران، خوراک آنها را با نرخ آزاد و یا لااقل بیشتر تامین نماید، مستحضرید این پتروشیمیها که در حال حاضر خصوصی شدهاند بعضاً بسیار قوی و بانفوذ هستند و مبارزه با آنها کار راحتی نیست. این رانت بزرگی که شامل حال صنایع پتروشیمی شده است، آنها به راحتی از آن نمیگذرند و وزارت نفت کار سختی در پیش دارد.